Saturday, August 30, 2008

Španski pirinač

Sastojci

2 glavice crnog luka
2 zelene paprike
6 kašika ulja
250 g pirinča
2-3 zrela paradajza
2 kocke pileće supe
250 g pileće džigerice
peršun
biber, so

Priprema

Luk isecite na kolutove, papriku na dugačke trake i sve zajedno propržite oko 2 minuta na 3 kašike ulja. Zatim dodajte oprani pirinač, rasporedite ga na sredinu posude, i oko njega poređajte ukrug oljušteni paradajz, koji ste isekli na kolutove. Sve prelijte sa oko 1/2 l pileće supe koju ste pripremili posebno. Polako dinstajte oko 15 minuta. U međuvremenu na preostalom ulju propržite džigericu i stavite je na sredinu dinstanog pirinča. Dobićete lep aranžman, nalik na cvet. Posolite, pobiberite i pospite seckanim peršunom. Servirajte uz neku svežu salatu i... uživajte u jelu!

No comments: