Friday, August 29, 2008

Fazan sa belim vinom i sokom od pomorandže

Sastojci

1 fazan, prekriven trakama bele slanine i uvezan
225g oraha
sok 4 pomorandže
900g grožða (bez semenki, ako je moguæe)
150ml slaðeg belog vina
150ml kineskog èaja
15g maslaca
so i sveže mleveni biber
300ml jake pileæe supe (skuvajte pola litra supe od kocke, pa pustite da uvri)

Priprema

Stavite fazana i orahe u veliku šerpu. Prelijte sokom od pomorandže, belim vinom i èajem. Dodajte maslac i zaèinite solju i biberom. Poklopite. Zagrejte do kljuèanja, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte na tiho 45 minuta (posle prvih 25 minuta kuvanja dodajte grožðe, zatim nastavite jos 20 minuta).

Izvadite fazana a saèuvajte sok i orahe. Skinite trake slanine i odvežite ga. Položite fazana u posudu za peèenje i stavite u peænicu zagrejanu na 230 stepeni. Pecite 20 minuta da grudi dobiju braonkastu boju. Prebacite u posudu za serviranje i dekorišite orasima. Držite na toplom do služenja.

Sok koji ste saèuvali sipajte u manju šerpu u kuvajte dok se ne zgusne kao sirup. Dodajte pileæu supu. Procedite i prelijte fazana. Prijatno!

No comments: