Saturday, August 2, 2008

Fina kukuruzna čorba

Sastojci
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
1 manja paprika, iseckana
2 kašike ulja
1 kašika brašna
4,5 l bistre supe
4,5 l obranog mleka
2 krompira, sitno iseckana
100 g šampinjona, seckanih
250 g kukuruza šećerca
so i biber
pola veze peršunovog lišća
Priprema
Izdinstati glavicu sitno iseckanog crnog luka na 2 kašike ulja, dodati 1 manju seckanu papriku. Dinstati oko 5 minuta, pa dodati punu kašiku brašna i sve dobro promešati. Polako uliti 4,5 dl bistre supe uz neprekidno mešanje i 4,5 dl obranog mleka, pa pustiti da sve prokuva. Usuti 2 sitno iseckana krompira, 100 g iseckanih šampinjona i 250 g kukuruza šećerca. Začiniti po ukusu, smanjiti temperaturu i kuvati oko 25 minuta dok krompir ne omekša. Začiniti sitno iseckanim lišćem peršuna i služiti.

No comments: