Friday, August 29, 2008

Tanki rezanci sa račićima

Sastojci

200 g tanjih rezanaca
1/4 šolje laganog maslinovog ulja
1 kašičica seckanog belog luka
450 g gambora (veći račići)
400 g konzerviranog paradajza
1/2 šolje suvog belog vina
1/4 šolje seckanog peršuna
3 kašike seckanog svežeg bosiljka (1 kašika suvog bosiljka)
3 kašike rendanog Parmezana

Priprema

U proključalu vodu sipajte jednu kašiku maslinovog ulja, stavite rezanca i skuvajte da budu al dente. Procedite, isperite hladnom vodom i ponovo dobro procedite. Zagrejte ostatak ulja u tiganju, dodajte beli luk i propržite ga oko 1 minut, sve vreme mešajući. Pazite da vam luk ne zagori. Dodajte račiće i propržite dok ne postanu roze, pa ih izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. Stavite paradajz, vino, peršun i bosiljak u tiganj. Nastavite sa dinstanjem, povremeno mešajući, dok tečnost ne ispari na pola (oko 8-12 minuta). Vratite račiće u tiganj i kuvajte dok se račići dobro ne zagreju (2-3 minuta). Služite ovako pripremljene račiće preko rezanaca i pospite sa dosta Parmezana.

No comments: