Friday, August 29, 2008

Pita krompiruša

Sastojci

2 kg krompira
4 glavice crnog luka, sitno iseckane
1 kg gotovih kora za pitu
1/4 l vode
1 dl ulja
so i biber

Priprema

Oljuštiti i iseckati na kockice krompir. Na ulju izdinstati sitno seckan crni luk, pa dodati u krompir. Posoliti i dobro pobiberiti. Kore podeliti tako da na svaku rolnu dođe po 3 kore. Slagati ih jednu na drugu, prskati uljem, a na poslednju staviti fil od krompira i urolati i tako dok se ne utoše kore i fil. Slagati u pleh jednu do druge, staviti u zagrejanu pećnicu i peći na 200° dok krompir ne bude mekan. Dok se pita peče, staviti da prokuva 1/4 l vode, 1 dl ulja i soli po ukusu. Gotovu pitu preliti ovom ključalom vodom i vratiti u rernu dok voda ne uvri. Izvaditi i pokriti krpom 5 minuta pre služenja.

No comments: