Wednesday, August 27, 2008

Francuska supa od luka

Sastojci
50g maslaca
750g crnog luka, isečenog na polumesece
1 kašičica šećera
2 čena belog luka, zdrobljena
1 kašika brašna
900ml pileće ili goveđe supe od kocke
1 list lovora
1 francuski hleb (baget)
200g narendanog kačkavalja

Priprema



Otopite maslac u šerpi sa debelim dnom. Dodajte luk i šećer i pržite na laganoj vatri 25-30 minuta, povremeno mešajući, dok ne postane zlatno braon.

Umešajte beli luk i brašno i pržite, mešajuči, još jedan minut. Dodajte supu i lovor. Začinite po ukusu. Zagrejte do ključanja, poklopite i kuvajte još 30 minuta.

Isecite baget na kriške i ispecite ga na grilu, ringli ili tosteru.

Izvadite lovorov list i podelite supu u četiri zagrejana tanjira ili još bolje, činije. Onda u svaku stavite hleb i pospite rendanim kačkavaljem u debelom sloju.

Stavite činije pod gril dok se sir ne otopi i počne da pravi mehuriće. Pospite sa malo bibera i odmah služite. Prijatno!

No comments: