50g maslaca
750g crnog luka, isečenog na polumesece
1 kašičica šećera
2 čena belog luka, zdrobljena
1 kašika brašna
900ml pileće ili goveđe supe od kocke
1 list lovora
1 francuski hleb (baget)
200g narendanog kačkavalja
Priprema
Otopite maslac u šerpi sa debelim dnom. Dodajte luk i šećer i pržite na laganoj vatri 25-30 minuta, povremeno mešajući, dok ne postane zlatno braon.
Umešajte beli luk i brašno i pržite, mešajuči, još jedan minut. Dodajte supu i lovor. Začinite po ukusu. Zagrejte do ključanja, poklopite i kuvajte još 30 minuta.
Isecite baget na kriške i ispecite ga na grilu, ringli ili tosteru.
Izvadite lovorov list i podelite supu u četiri zagrejana tanjira ili još bolje, činije. Onda u svaku stavite hleb i pospite rendanim kačkavaljem u debelom sloju.
Stavite činije pod gril dok se sir ne otopi i počne da pravi mehuriće. Pospite sa malo bibera i odmah služite. Prijatno!
No comments:
Post a Comment