Sastojci
600 g brašna6 kašika mleka
1 prašak za pecivo
1 jaje
120 g margarina
soli po ukusu
Za nadev
1 pakovanje smrznutog graška1 manja glavica luka
malo mirođije
200 g rendanog tvrdog sira
5 jaja prženih "na oko"
nekoliko režnjeva pržene slanine
malo ulja
so i biber
Priprema
Zamesiti testo od svih sastojaka, umotati ga u foliju i ostaviti da se odmara pola sata u frižideru. Testo razvući, odvojiti deo za "poklopac", a ostatkom obložiti dno i ivice pleha prečnika 30 cm.
Na malo ulja izdinstati sitno seckan luk grašak sa malo vode. Pred kraj dodati seckanu mirođiju i soli i bibera po ukusu.
Polovinu graška sipati na testo, preko njega poredati jaja "na oko", posuti polovinom rendanog sira, zatim sipati ostatak graška, poređati režnjeve slanine, pa ostatak sira, "poklopiti" odvojenim testom, premazati umućenim žumancetom i peći na 220°C da porumeni.
No comments:
Post a Comment