Friday, August 29, 2008

Paprike punjene pirinčem

Sastojci
3 crvene paprike (babure)

3 zelene paprike (babure)
1 kašika maslinovog ulja
1 manji crni luk
1/4 kašičice ljute paprike
1/2 kašičice mlevenog kima
1 pileća kocka za supu
2 kašike pirea od paradajza
1 šolja pirinča
2 šolje vode
1 šolja kukuruza šećerca
2 feferona
3/4 šolje rendanog sira (kačkavalja)

Priprema


Zagrejte rernu na 180 stepeni. Presecite paprike tako da deo oko drške ostane kao poklopčić. Izdubite paprike.

Zagrejte ulje u tiganju i umešajte luk, ljutu papriku, kim, zdrobljenu pileću kocku, paradajz pire i pirinač. Dodajte vodu. Poklopite i polako zagrejte do ključanja. Povremeno promešajte. Smanjite vatru i kuvajte dok smeša ne upije gotovo svu vodu. Skinite sa vatre i ostavite poklopljeno još 5 minuta, da se upije i preostala voda. Umešajte kukuruz, feferone i 2/3 pripremljenog rendanog sira.

Napunite svaku papriku ovom smešom i pospite ostatkom sira. Vratite poklopčiće.

Pecite u rerni oko 15 minuta, dok paprike malo ne omekšaju. Prijatno!

No comments: