Friday, August 29, 2008

Jaja "flamenko"

Sastojci

2 crvene paprike
1 zelena paprika
2 kašike maslinovog ulja
1 veća glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, zdrobljena
5-6 paradajza, oljuštenih i isečenih
120ml paradajza iz konzerve ili soka od paradajza
malo suvog bosiljka
4 jaja
8 kašičica pavlake
malo bibera

Priprema


Zagrejte pećnicu na 180 stepeni. Očistite i iseckajte paprike. Zagrejte ulje u velikom tiganju i propržite crni i beli luk na vatri srednje jačine. Dodajte paprike i pržite 10 minuta. Umešajte svež paradajz i onaj iz konzerve, bosiljak i ostale začine. Kuvajte na tiho oko 10 minuta, dok paprike ne omekšaju.

Prebacite preženo povrće u četiri male posude za pečenje, (ako imate "tavče" - idealno je). Napravite rupu u sredini svake posude i u svaku razbijte po jedno jaje. Preko jaja sipajte 2 kašičice pavlake i malo pobiberite.

Pecite u rerni 12-15 minuta. Služite odmah, sa krckavim hlebom.

No comments: