Sastojci
500 g belog pasulja4 glavice crnog luka, seckanog
3 čena belog luka, zdrobljenog
1 list lovora (lorbera)
10 suvih paprika
so
Priprema
Potopiti pasulj i kuvati oko 15 minuta. Ocediti, naliti drugu vodu i dodati list lovora, 2 glavice seckanog crnog luka, beli luk i so. Kuvati dok pasulj dok ne smekša. Skloniti sa vatre i procediti.
U posebnom sudu izdinstati 2 velike glavice seckanog crnog luka u dosta ulja i dodati proceđen pasulj.
U ključalu vodu staviti 10 suvih paprika, pustiti da prokuvaju, ocediti i očistiti od semena. Nadevati paprike masom od pasulja i luka i slagati u sud, zatim preliti vodom u kojoj se kuvao pasulj da paprike ogreznu i kuvati dok voda ne počne da uvire. Napraviti blagu zapršku od dve kašike brašna i malo aleve paprike. Sud sa nadevenim paprikama skloniti sa vatre, uliti zapršku i staviti da se zapeče u rerni dok paprike ne dobiju lepu koricu.
No comments:
Post a Comment