Wednesday, August 27, 2008

Punjeni jagnjeći but

Sastojci

1 jagnjeći but
500 g spanaća
300 g sira
2 čena belog luka
3 jaja
2 kašike brašna
1 kašika pavlake
2 kašike ulja
so, biber
jači konac za šivenje

Priprema

Operite i obrišite jagnjeći but, zatim oštrim nožem pažljivo izvucite butnu kost iz sredine, ostavljajući onaj deo koji se vidi spolja. Pomoću noža formirajte "džep" u sredini buta i dobro usolite meso.

Obarite spanać u slanoj vodi, dobro ga ocedite i sitno iseckajte. Usitnite sir, dodajte jaja, brašno i pavlaku. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte zdrobljen beli luk, pomešajte sa spanaćem i ovom masom nadenite meso. Otvor zašijte jačim koncem, posolite meso spolja, namastite ga i stavite da se peče u namašćenom plehu. U toku pečenja pomalo zalivajte meso sokom koji je pustilo.

No comments: