Saturday, August 2, 2008

Čorba od karfiola

Sastojci
1 veća (ili nekoliko manjih) glavica karfiola
1 kašika masti ili ulja
2 kašike brašna
1/2 l bistre goveđe supe (može i supa od kocke)
2 žumanca
1/2 čaše kisele pavlake
1/2 veze seckanog peršunovog lišća
Priprema
Karfiol očistiti od spoljašnjih listova i korenja, oprati, obariti i propasirati. U šerpu staviti kašiku masti ili ulja, zagrejati, dodati dve kašike brašna i propržiti ga da ostane svetle boje. Dodati pasirani karfiol, posoliti, promešati ga sa zaprškom i zaliti supom ili vodom u kojoj se bario karfiol i ostaviti da prokuva. Posebno umutiti dva žumanca i pola čaše kisele pavlake, pa lagano sipati u čorbu, neprestano mešajući, pustiti da još malo prokuva, začiniti seckanim prešunom i skloniti sa vatre.

No comments: