Sastojci
2 cela fazana180g suvih kajsija, iseckanih
450ml crnog vina
½ kašièice mlevenog cimeta
½ kašièice mlevenog ðumbira
parce ðumbira (3 cm), oljušteno i sitno iseckano (ili jos pola kašièice
mlevenog)
30g brašna
30g maslaca
1 kasika suncokretovog ulja
300ml bistre pileæe supe (od kocke)
so i biber
Priprema
Pomesajte vino, kajsije i zaèine i marinirajte fazana preko noci.
Zagrejte peænicu na 180 stepeni. Izvadite fazana iz marinade i malo osušite papirom.
Otopite maslac i ulje u veæem tiganju ili loncu i malo propržite meso. Prebacite fazana u posudu za peèenje (posuda treba da bude sa poklopcem). U ulje koje je ostalo u tiganju umešajte brašno i pržite 2 minuta. Umešajte svu marinadu i zagrejte do kljuèanja. Dobro zaèinite i kuvajte desetak minuta. Ako je sos suviše gust, dodajte malo pileæe supe.
Sipajte preliv preko fazana i poklopite. Pecite u rerni 1 sat ili dok meso ne omekša.
No comments:
Post a Comment