Wednesday, August 27, 2008

Italijanska salata od krompira

Sastojci

1/2 kilograma krompira
2 glavice crnog luka
2 kisele jabuke
4 jajeta
3-4 sardine
malo ulja
senfa po želji
malo sirćeta ili limunovog soka

Priprema

Skuvajte krompir, a zatim ga, kada postane mekan, oljuštite i ostavite da se ohladi. Ohlađen krompir iseckajte na sitne kockice. Zatim mu dodajte oljuštene i sitno iseckane jabuke, sitno iseckan crni luk, usitnjene sardine, i 4 jajeta, tvrdo obarena i takođe sitno iseckana. Sve dobro promešajte sa krompirom. Salati dodajte malo ulja, senfa po želji i zakiselite belim vinskim sirćetom ili limunovim sokom. Još jednom dobro promešajte, preručite u zdelu za salatu, zatim dodajte jos malo ulja. Na kraju je možete ukrasiti i peršunovim lišćem. Salatu je najbolje služiti uz meso, posebno uz pečenje.

No comments: