- 1 kašika pirea od paradajza
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka, zdrobljena sa malo soli
- sveže mleveni crni biber
- 4x4 jagnjeća rebra sa mesom
Za krompire
- 3 neoljuštena krompira
- 4 čena belog luka
- malo soli
- 1 kašika soka od limuna
- 3/4 šolje maslinovog ulja
- ¼ šolje mleka
Za salatu
- 2 glavice luka srebrenca, isečene na polumesece
- 1 kašičica soli
- ½ šolje peršuna
- ¼ šolje lista nane
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema
Napravite marinadu tako što ćete u činiji pomešati paradajz pire, ulje, beli luk i biber. Položite rebra u plitku posudu i prelijte marinadom. Ostavite u frižideru najmanje 1 sat, a najbolje preko noći.
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Zagrejte na ringli posudu za pečenje i stavite unutra rebra tako da leže na masnijoj strani. Ostavite 2 minuta na ringli. Zatim okrenite rebra tako da masna strana bude odozgo i stavite u rernu na 10 minuta. Izvadite i ostavite da se hladi još 10 minuta.
Razdvojte rebra i služite ih sa krompirom i salatom.
Krompire skuvajte, a zatim oljuštite i isecite na krupne komade. Stavite krompire, beli luk, so i sok od limuna u blender i počnite da mešate. U tankom mlazu dodajte maslinovo ulje. Polako dodajte mleko i nastavite da mešate dok se masa ne sjedini. Služite na sobnoj temperaturi.
Za salatu stavite u činiju luk i so i izmešajte. Ostavite 5 minuta. Isperite i osušite luk i pomešajte ga sa peršunom i nanom. Prelijte sa malo maslinovog ulja i odmah služite.
No comments:
Post a Comment