Wednesday, August 27, 2008

Teletina sa zelenim maslinkama

Sastojci

maslinovo ulje
1,5 kg kvalitetne teletine, isečene na komade veličine kutije šibica
1 kg paradajza
2 veće glavice crnog luka, iseckane
1/2 flaše crnog vina
500g zelenih maslinki (nikako iz konzerve)
so i biber

Priprema


Oljuštite paradajz, odstranite semenke i isecite ga na veće komade (ostaće vam oko 1/2 kg).

Zagrejte puno maslinovog ulja u većoj posudi. Poređajte meso po dnu u jednom sloju i pržite ga dok ne dobije lepu braon boju. Dodajte luk i propržite i njega. Začinite solju i biberom.

Sada dodajte paradajz. Vodite računa da sve bude prekriveno uljem. Lonac bi trebalo da malo cvrči, ali ne i da isparava. Sada dodajte vino, zagrejte do ključanja i kuvajte oko 10 minuta. Umešajte maslinke, lepo promešajte i poklopite. Kuvajte na tiho dok meso ne omekša, a paradajz se ne pretvori u gusti sos.

S vremena na vreme proverite da li je meso suvo, ako jeste, dodajte još malo vina.

Uživajte!

No comments: