Sastojci
glavica kiselog kupusa (oko 1 kg)
1/2 kg kora
2 jajeta
čaša kisele vode
ulje
biber, so
kiselo mleko
Priprema
Iseckajte kupus što sitnije i pržite na ulju dok ne omekša. Dodajte biber i so, skinite sa vatre i dodajte umućena jaja. Kore podelite na 3 dela.
U podmazan pleh stavite prvu trećinu kora, vodeći računa da svaku odozgo poprskate uljem. Zatim odozgo rasporedite polovinu nadeva. Stavite drugu trećinu kora, pa drugu polovinu nadeva i na kraju ponovo kore. Premažite poslednju koru gore uljem i prelijte kiselom vodom.
Ostavite da odstoji 20 minuta, a za to vreme dobro zagrejte rernu. Pecite oko 20 minuta. Znaćete da je pita pečena po tome što se odvaja od pleha. Služite je toplu, obavezno sa kiselim mlekom. Uživajte!
Saturday, August 2, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment