Sastojci
1/2 kg krompira10 suvih paprika
paradajz pire
3-4 čena belog luka
šaka iseckanog peršunovog lista
malo ulja
soli
Priprema
Najpre potopite suve paprike u vruću vodu da malo omekšaju. Za to vreme obarite krompir i isecite ga na kockice (ostavite 10 tankih kolutova kojima ćete zatvoriti paprike). Dodajte mu peršun i istucan beli luk i sve izmešajte sa uljem.
Paprike ocedite, punite ih nadevom i zatvarajte kolutovima krompira (ako ne želite da ih zatvarate krompirom možete koristiti brašno, tako što ćete nakon punjenja otvoreni kraj paprike prisloniti na tacnu sa brašnom). Poređajte paprike u sud za pečenje (najbolja je keramička posuda) i nalijte ih vodom pomešanom sa 2-3 kašike paradajz pirea.
Pecite u rerni na tihoj vatri oko 40 minuta.
No comments:
Post a Comment