Friday, August 29, 2008

Koh od graška

Sastojci

1 glavica crnog luka
100 g šunke
300 g mladog graška
50 g maslaca
50 g brašna
1/2 l mleka
2 jaja
50 g rendanog sira
muskatno orašče, rendano
so i biber
malo prezli
maslac za podmazivanje

Priprema

Na malo maslaca izdinstati glavicu rendanog crnog luka, dodati šunku isečenu na kockice i grašak, pa dinstati još 3-4 minuta. Posebno rastopiti 50 g maslaca i dodati 50 g brašna, pa dobro promešati. Polako uliti 1/2 l mleka i na laganoj vatri mutiti dok se ne zgusne. Posoliti i pobiberiti, uliti u sud sa graškom i kuvati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Dodati 2 žumaca i 50 g rendanog sira i malo oraščeta. Dosoliti i dobiberiti po ukusu. Kada se masa ohladi, pažljivo umešati sneg od 2 belanca, pa celu masu usuti u podmazan i prezlama posut pleh i peći na umerenoj temperaturi oko 30 minuta. Služiti toplo.

No comments: