Sastojci
2 kašike maslinovog ulja½ kg crnog luka, iseckanog
½ kg šargarepe, isečene
250g paškanata, isečenog
2 stabljike celera, isečene (ako imate koren stavite 1 ili pola, ako je baš veliki)
6 čena belog luka, zdrobljenog
2 praziluka (samo beli deo) isečena na kolutove
4 prolećna crna luka, isečena
malo peršuna (1-2 šake)
1 kašika bibera u zrnu
4 lista lovora
1 kašika soli
Priprema
Zagrejte ulje u većem loncu na vatri srednje jačine. Dodajte crni luk, šargarepu, paškanat, celer i beli luk, i propržite oko 5 minuta. Dodajte preostale sastojke i 2 litra vode i zagrejte do ključanja. Smanjite vatru tako da supa blago vri i kuvajte još 1 sat. Pustite da se ohladi i onda procedite.
No comments:
Post a Comment