Saturday, August 2, 2008

Čorba od pečuraka

Sastojci
1 manja glavica luka, sitno seckana
2-3 čena belog luka, zdrobljenog
300 g pečurki, seckanih
so
biber
1-2 kašike brašna
1 čaša kisele pavlake
2 žumanceta
pola veze seckanog peršunovog lišća
Priprema
Izdinstati manju glavicu sitno seckanog crnog luka, dodati 2-3 čena zdrobljenog belog luka i 300 g seckanih pečurki, posoliti i pobiberiti po ukusu. Sve zajedno dinstati dok pečurke ne smekšaju, a voda ne počne da nestaje. Zatim umešati 1-2 kašike brašna i naliti supom. Kuvati još oko 15 minuta na laganoj vatri. Umutiti čašu kisele pavlake sa dva žumanceta i lagano sipati u čorbu, neprekidno mešajući. Na kraju začiniti seckanim prešunovim listom i služiti.

No comments: