Sastojci
- 6 fileta lososa
- 1 šolja italijanskog salatnog preliva
- 1/2 šolje vode
- 2 kašike limunovog soka
- 1 šolja svežih pečurki, seckanih
Za preliv:
1/4 šolje suvog kapra1 čeno belog luka, zdrobljeno
1 vlašac, sitno iseckan
1/2 šolje maslinovog ulja
1/2 kašičice bibera
nekoliko suvih seckanih čili papričica
1/2 kašičice semena morača, zdrobljena
1 kašika belog Chianti-a ili nekog suvog belog vina
2 kašike soka od limuna
Priprema
Da biste napravili preliv, pomešajte sve sastojke u tegli sa dobrim zatvaračem i dobro promućkajte.
Zagrejte rernu na 175° C. Lagano namastite pleh. Pomešajte salatni preliv, vodu i sok limuna. Poslažite u jednom sloju filete na pleh, zalijte razređenim salatnim prelivom i prekrijte naseckanim pečurkama. Pecite poklopljeno oko 15 minuta, skinite poklopac i pecite još 15 minuta, prelivajući sokom u kome se peče.
No comments:
Post a Comment