Friday, August 29, 2008

Lagani losos

Sastojci

  • 6 fileta lososa
  • 1 šolja italijanskog salatnog preliva
  • 1/2 šolje vode
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 šolja svežih pečurki, seckanih

Za preliv:

1/4 šolje suvog kapra
1 čeno belog luka, zdrobljeno
1 vlašac, sitno iseckan
1/2 šolje maslinovog ulja
1/2 kašičice bibera
nekoliko suvih seckanih čili papričica
1/2 kašičice semena morača, zdrobljena
1 kašika belog Chianti-a ili nekog suvog belog vina
2 kašike soka od limuna

Priprema

Da biste napravili preliv, pomešajte sve sastojke u tegli sa dobrim zatvaračem i dobro promućkajte.

Zagrejte rernu na 175° C. Lagano namastite pleh. Pomešajte salatni preliv, vodu i sok limuna. Poslažite u jednom sloju filete na pleh, zalijte razređenim salatnim prelivom i prekrijte naseckanim pečurkama. Pecite poklopljeno oko 15 minuta, skinite poklopac i pecite još 15 minuta, prelivajući sokom u kome se peče.

No comments: