Friday, August 29, 2008

Prepečen hleb sa pečurkama i belim lukom

Ovo izvrsno jelo za ljubitelje belog luka je u stvari prepečen francuski hleb (baget) sa prelivom od pečuraka i belog luka. Možete uzeti i običan hleb, ali male kriške francuskog hleba lepše izgledaju, naročito ako veknu isečete ukoso. Ukoliko nemate gril, možete hleb da ispečete na ringli - samo ringlu prethodno prekrijte folijom. Možete i da upotrebite toster.

Sastojci

75g margarina
2 čena belog luka, zdrobljena ili iseckana
350g pečuraka, isečenih
8 kriški francuskog hleba
malo peršuna
so i biber

Priprema


Otopite margarin u tiganju (najbolje teflonskom, da se ne lepi). Dodajte beli luk i vrlo kratko propržite (oko 30 sekundi) sve vreme mešajući - beli luk lako izgori. Zatim dodajte pečurke i pržite oko 5 minuta, povremeno mešajući.

Ispecite komade francuskog hleba ispod grila.

Prebacite hleb na veliki tanjir. Dodajte peršun u pečurke, dobro promešajte i dobro začinite solju i biberom. Na svako parče hleba stavite kašiku preliva i odmah služite. Prijatno!


No comments: