Saturday, August 30, 2008

Njoke sa sirom

Prave se od krompira i kačkavalja, super izgledaju i vrlo su ukusne! Uz to sjajno idu sa vinom!

Sastojci

200g brašna
250g kačkavalja
800g krompira
1 jaje
80g margarina ili maslaca

Priprema

Obarite i oljuštite krompir, a zatim ga propasirajte. Dodajte brašno i kašičicu soli, možete dodati i jaje da bi vam bilo lakše za kuvanje. Mesite rukama dok ne dobijete ujednačeno testo bez grudvica.

Smesu oblikujte u štapiće i nožem secite na parčiće dužine 2-3cm. Dobili ste njoke! Sad ih skuvajte u kipućoj vodi, pazite da ih ne prekuvate da se ne bi raspadale, pažljivo ih izvadite i ocedite, a onda stavite u podmazanu vatrostalnu posudu.

Kačkavaj narendajte ili sitno iseckajte pa pospite preko njoka. Sve prelijte rastopljenim margarinom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Trebalo bi da je petnaestak minuta dovoljno. Služite toplo.


No comments: