Sastojci
250g kačkavalja
800g krompira
1 jaje
80g margarina ili maslaca
Priprema
Obarite i oljuštite krompir, a zatim ga propasirajte. Dodajte brašno i kašičicu soli, možete dodati i jaje da bi vam bilo lakše za kuvanje. Mesite rukama dok ne dobijete ujednačeno testo bez grudvica.
Smesu oblikujte u štapiće i nožem secite na parčiće dužine 2-3cm. Dobili ste njoke! Sad ih skuvajte u kipućoj vodi, pazite da ih ne prekuvate da se ne bi raspadale, pažljivo ih izvadite i ocedite, a onda stavite u podmazanu vatrostalnu posudu.
Kačkavaj narendajte ili sitno iseckajte pa pospite preko njoka. Sve prelijte rastopljenim margarinom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Trebalo bi da je petnaestak minuta dovoljno. Služite toplo.
No comments:
Post a Comment