Saturday, August 30, 2008

Dinstan odrezak sa zelenom paprikom

Sastojci

700 g posne junetine, sečene na štapiće od 1/2 cm
2 kašike brašna
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice sveže mlevenog bibera
1 kašika ulja
3,5 dl juneće supe
2 dl paradajza sa sokom (iz konzerve)
1 srednji crni luk, seckan
1 čeno belog luka, fino seckano
1 velika zelena paprika, isečena na trake
1-1/2 kašičice Worcestershire sosa

Priprema

Uvaljajte meso u mešavinu brašna, soli i bibera. Ugrejte ulje u tiganju, propržite meso sa svih strana i procedite sav višak masnoće. Dodajte supu, paradajz i crni i beli luk. Poklopite i kuvajte oko 1 sat dok meso ne smekša.

Dodajte komade paradajza, papriku i Worcestershire sos, promešajte i kuvajte još 4 do 5 minuta.

No comments: