Friday, August 29, 2008

Povrće u zavežljaju

Sastojci

1 čaša obarenog pirinča
2 paradajza, isečena na kriške
2 krompira, isečena na kockice
3 kašike ulja
1 jaje
1 veza peršunovog lista, iseckanog
10 šampinjona, isečenih na listiće
1 glavica luka, iseckanog
250 g jagnjetine bez kostiju, isečene na kockice
so, vegeta, biber
1 pakovanje lisnatog testa

Priprema

Zagrejte ulje, stavite luk i malo ga propržite, zatim dodajte meso i krompir, začinite po ukusu i izdinstajte ga dok meso ne postane mekano, na kraju dodajte seckan peršun. Sklonite sa vatre i dodajte obaren pirinač, šampinjone, kriške paradajza i sve dobro promešajte. Po želji dodajte još začina.

Razvaljajte testo u obliku kvadrata veličine 35-45 cm. Razvaljano testo malo poprskajte uljem, stavite masu u sredinu, skupite krajeve testa i vežite na sredini kao zavežljaj. Razmutite žumance i premažite spoljni deo testa, stavite u namašćen pleh i pecite dok testo ne porumeni (20-25 min) na 200°C.

No comments: