Saturday, August 2, 2008

Špageti Bolognese

Sastojci
2 kašike maslinovog ulja
2 češnja belog luka, zdrobljena
1 veliki crni luk
1 šargarepa, sitno iseckana
1 stabljika celera
500g goveđeg mlevenog mesa
500ml goveđe supe (sasvim je dobra supa od kocke)
2 čaše crnog vina
800g paradajza, isečenog na krupne komade
1 kašičica šećera
peršun
500g špageta
parmezan
Priprema
Zagrejte maslinovo ulje. Dodajte beli i crni luk, šargarepu i celer i pržite 5 minuta na tiho. Pojačajte vatru, dodajte meso i propržite ga. Dodajte supu, vino, paradajz, šećer i peršun. Zagrejte do ključanja. Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka oko sat i po. Povremeno promešajte. Začinite po ukusu.
Dvadesetak minuta pre serviranja skuvajte špagete u puno ključale slane vode. Dobro ocedite i podelite na porcije. Prelijte špagete sosom i pospite parmezanom.

No comments: