Saturday, August 2, 2008

Farfale sa tunom i pečurkama

Farfale su testenina oblika mašnice ili leptirića. Za pripremu ovog jela mozete koristiti bilo koju vrstu makarona. Jelo se izuzetno brzo priprema - za petnaestak minuta.
Sastojci
500g farfala
60g maslaca
1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk
1 cešanj belog luka, zdrobljen
120g pečuraka
250ml slatke pavlake
450g tune iz konzerve
1 kašika limunovog soka
1 kašika seckanog peršuna
Priprema
Skuvajte farfale u slanoj ključaloj vodi, ocedite i vratite u šerpu. Dok se one kuvaju, zagrejte maslac i ulje u tiganju. Dodajte crni i beli luk i pržite na tiho dok luk ne omekša. Dodajte pečurke i pržite još dva minuta. Dodajte pavlaku i pojačajte vatru da provri. Onda smanjite i neka lagano ključa dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte tunu i limunov sok, a zatim peršun, so i biber po ukusu. Još malo zagrejte i prelijte farfale. Malo protresite da preliv obloži testeninu. Prijatno!

No comments: