Saturday, August 2, 2008

Punjena pileća prsa

Ovo je fantastično jelo, neobična kombinacija ukusa koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Toplo vam preporučujemo da ga što pre isprobate.
Sastojci
4 velika pileća fileta (prsa)
50 g maslaca
3 velika praziluka, iseckana na kružiće
1 kašičica limunove kore
so i biber
250 ml pileće supe (može i od kocke) ili pola količine supe, a pola suvog belog vina
120 ml šlaga ili pavlake
1 kašika limunovog soka
Priprema
Umesto praziluka, možete upotrebiti crveni luk, koji je sladak.
Isecite filete po horizontalnoj liniji, po sredini, tako da napravite džep, a ne prosečete do kraja. Otopite pola količine maslaca na tihoj vatri, u najvećem tiganju koji imate. Dodajte praziluk i koru od limuna i pržite 15-20 minuta povremeno mešajući. Prespite u činiju i dodajte so i biber po želji. Očistite tiganj.
Napunite prsa ovom smešom kao da punite džep. Onda pomoću čačkalica zatvorite da punjenje ne ispada.
Otopite ostatak maslaca na tiho, dodajte punjena prsa i ispržite ih malo sa obe strane dok ne dobiju blagu braon boju. Dodajte supu i zagrejte do ključanja. Poklopite i neka vri deset minuta da se piletina lepo skuva. Na pola kuvanja okrenite.
Izvadite meso i nastavite da kuvate dok se količina tečnosti ne smanji na polovinu. Umešajte pavlaku i kuvajte ponovo dok se količina ne prepolovi. Umešajte sok od limuna, so i biber.
Izvadite čačkalice i isecite svaki komad na kolutove debljine oko 1 cm. Prelijte sosom i servirajte. Prijatno!

No comments: