Saturday, August 2, 2008

Džep

Interesantno jelo od mesa koje se šije koncem da se napravi džep i puni jako začinjenom masom. Ovo je jedan predlog za punjenje koji se nama dopada.
Sastojci
što veće i šire parče mesa (najlepše je teleće ili juneće, može i svinjsko)
vegeta
100g kačkavalja
100g suvog mesa
2-3 čena belog luka
1 proprženi crni luk
1 krompir
biber
aleva paprika
peršun
parče suvog hleba
malo mleka
2 umućena jajeta
100g šampinjona
100g pileće džigerice
Priprema
U meso utrljajte vegetu i ostavite malo da stoji (dok ne pripremite punjenje). Iseckajte sve sastojke, suvi hleb potopite u malo mleka. Meso ušijte sa strane tako da napravite džep i napunite. Upotrebite jedan dugačak jači konac koji ćete lako izvući posle pečenja. Zašijte i odozgo i pecite na 200°C. Kad je meso pečeno izvucite konac. Isecite kao rolat. Uživajte!

No comments: