Saturday, August 2, 2008

Španska svinjetina sa krompirom i maslinkama


Sastojci
900g svinjetine, očišćene i isečene na male komade
450g sitnih krompirića, ili prepolovljenih većih
40g crnih maslinki
40g zelenih maslinki
450g zrelog paradajza
2 kašike maslinovog ulja
2 crna luka isečena na polumesece
1 velika crvena paprika isečena na trake
2 češnja belog luka
1 kašičica timijana
250ml crnog vina
so i biber
2 lista lovora
Priprema
Zagrejte rernu na 140 stepeni. Oljuštite paradajz (potopite ga tačno 1 minut u ključalu vodu i kožica će lako spasti) i isecite ga na krupne komade. Bilo bi dobro da imate šerpu koja može da se stavi u rernu. Stavite je na ringlu, sipajte kašiku ulja i zagrejte ga na jakoj vatri. Propržite meso sa svih strana, a onda ga povadite u tanjir. Zatim dodajte ostatak ulja, luk i papriku i pržite oko 6 minuta. Dodajte beli luk, pržite još jedan minut i vratite meso. Dodajte timijan, paradajz, vino, maslinke i listove lovora. Dobro začinite, poklopite i stavite u rernu. Pecite 1 sat i 15 minuta, zatim dodajte krompiriće, ponovo poklopite i pecite još 45 minuta ili dok krompirići ne omekšaju. Prijatno!

No comments: