Saturday, August 2, 2008

Svinjetina sa ananasom


Meksičko jelo koje kombinuje slano i slatko-kiselo. Idealno za one koji vole eksperimente u kuhinji.
Sastojci
2 kašike ulja
900g svinjskog mesa iseckanog na veće komade
1 crni luk, sitno iseckan
1 velika crvena paprika, sitno iseckana
1 ili više ljutih papričica, sitno iseckanih
400g ananasa, iseckanog na kockice
listovi nane
250ml supe od pileće kocke
so i biber
Priprema
Zagrejte ulje u tiganju i malo propržite meso. Slobodno pržite iz više puta. Meso prebacite u veću šerpu, a ulje ostavite u tiganju. Dodajte mu crni luk, papriku i papričice i pržite dok luk ne omekša. Zatim dodajte ovu smešu u meso. Dodajte ananas i promešajte. Ubacite nekoliko listova nane, poklopite i kuvajte na tiho oko 2 sata.
Služite sa kuvanim pirinčem.

No comments: