Saturday, August 2, 2008

Dimljeni bakalar sa krompirićima i paradajzom

Sastojci
500g fileta dimljenog bakalara
2 ravne kašike brašna
maslinovo ulje
1 crni luk, sitno iseckan
2 češnja belog luka, zdrobljena
500g paradajza
1 kašika Vorčester sosa
500g mladih krompirića
peršun
so i biber
Priprema
Potopite paradajz na 1 minut u ljučalu vodu, zatim ga oljuštite i iseckajte. Propržite crni i beli luk u tiganju, dodajte iseckani paradajz i pržite desetak minuta na vatri srenje jačine. Umešajte Vorčester sos i začinite po ukusu.
Stavite krompiriće u šerpu i dodajte toliko vode da budu uronjeni do pola. Kuvajte na tihoj vatri oko 25 minuta. Malo ih zgnječite kašikom i kuvajte dok voda ne ispari.
Podelite ribu na 4 porcije i uvaljajte u malo brašna. Zagrejte par kašika ulja i pržite 10 do 15 minuta.
Iseckajte peršun i dodajte ga krompirićima.
Služite sa mladom boranijom. Prijatno!

No comments: