Saturday, August 2, 2008

Bakalar na grčki način


Sastojci
300ml maslinovog ulja
2 crna luka
3 velika zrela paradajza krupno isečena
3 češnja belog luka
1 kašičica šećera
listovi mente, peršun, listovi celera
6 očišćenih odrezaka bakalara
sok jednog limuna
so i biber
peršun i menta za ukras
Priprema
Zagrejte ulje u velikom loncu. Dodajte luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte paradajz, beli luk, šećer, mentu, peršun, celer i 300ml vode. Začinite solju i biberom i kuvajte oko 25 minuta, dok se količina ne smanji za trećinu. Dodajte ribu i pržite na vatri srednje jačine 10-12 min, da riba bude skoro gotova. Sklonite sa vatre i dodajte limunov sok. Pokrijte i neka odstoji dvadesetak minuta pre serviranja.

No comments: