Saturday, August 2, 2008

Karfiol i prokule sa sosom od biljaka

Ovo je vegetarijanski recept, dok god koristite margarin.
Sastojci
2 mala karfiola
200g prokula
so i biber
Za sos
8 kašika maslinovog ulja
50g maslaca ili margarina
2 kašicice rendanog đumbira
sok i kora 2 limuna
peršun, korijander (listovi)
5 kašika rendanog žutog sira
Priprema
Isecite karfiol i prokule na velike cvetiće i kuvajte ih u dobro posoljenoj ključaloj vodi oko 10 minuta. Ocedite, prebacite u posudu za pečenje i ostavite na toplom.
Da biste napravili sos, ulje i maslac ili margarin zagrejte u tiganju na tiho. Dodajte đumbir, sok i koru od limuna, korijander, peršun, so i biber i pržite 2-3 minuta.
Prelijte povrće i na kraju pospite rendanim sirom. Dovoljno je 2-3 minuta ispod grila ili u rerni, dok sir ne dobije zlatnu boju. Pustite da se malo ohladi i servirajte. Prijatno!

No comments: