Za pravu krem supu potreban vam je blender. Bez njega će biti podjednako ukusna, ali neće tako lepo izgledati.
Sastojci
30 g maslaca
1 mali crni luk
150 g mladog crnog luka, beli deo, pera ćete upotrebiti za ukrašavanje
200 g krompira - iseckanog na kockice
600 ml proceđene pilece supe iz recepta "Pileća supa" ili skuvana pileća kocka.
350 ml jogurta
2 kašike soka od limuna
so i biber
Priprema
Istopite maslac na tihoj vatri i dodajte sav luk. Poklopite i propržite oko 10 minuta, i dalje na tiho. Dodajte krompir i supu i zagrejte do kjučanja. Ponovo poklopite i kuvajte 30 minuta. Kada se ohladi, sipajte u blender i umutite. Vratite u šerpu, dodajte jogurt i začinite solju i biberom. Zagrejte ponovo i umešajte limunov sok.
Ovu supu možete služiti i hladnu. U tom slučaju sipajte u činiju, umešajte jogurt i sok od limuna, posolite i pobiberite i hladite najmanje 1 sat.
Ukrasite seckanim perima mladog luka.
Saturday, August 2, 2008
Krem supa sa mladim crnim lukom
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment