Saturday, August 2, 2008

Karamelizovane banane sa rumom

Još jedna poslastica od voća, sa pudingom od vanile i čokoladom.
Sastojci
4 banane
šolja šećera
čaša meda
trećina maslaca
4 kašike ruma
1 puding od vanile
mleko potrebno za kuvanje pudinga
par štangli čokolade za kuvanje
Priprema
Skuvajte puding i ostavite da se prohladi. Isecite banane, svaku na pet-šest delova. U tiganj stavite maslac, banane, med i šećer i zagrevajte na vatri srednje jačine dok ne karamelizuje. Kad počne da menja boju, dodajte rum. Boja će se menjati od žute, preko zlatne do svetlo braon. Onda skinite s vatre.
Podelite masu na četiri posude (idealne su čaše sa postoljem) i prelijte pudingom.
Istopite čokoladu na tiho u kockici maslaca i samo ovlaš u tankom mlazu prelijte desert. Prijatno!

No comments: