Ovo je poslastica iz Poljske, zgodna za zimu.
Sastojci
200g osušenih kajsija, sitno iseckanih
45ml vode
50g šećera
50g seckanih badema
50g kandirane narandžine kore
šećer u prahu
šlag
cimet za ukras
Priprema
Kajsije i vodu stavite u šerpu sa debelim dnom. Poklopite i kuvajte oko 20 minuta - da se formira gusta pasta. Dodajte šećer i kuvajte još 10 minuta, dok ne postane suvo. Sklonite sa vatre i dodajte bademe i narandžinu koru. Oblikujte u rolat debljine oko 5cm na papiru koji ste posuli šećerom u prahu. Ostavite da se suši bar 3 sata na hladnom mestu. Isecite na kolutove i poslužite sa šlagom i cimetom.
Sastojci
200g osušenih kajsija, sitno iseckanih
45ml vode
50g šećera
50g seckanih badema
50g kandirane narandžine kore
šećer u prahu
šlag
cimet za ukras
Priprema
Kajsije i vodu stavite u šerpu sa debelim dnom. Poklopite i kuvajte oko 20 minuta - da se formira gusta pasta. Dodajte šećer i kuvajte još 10 minuta, dok ne postane suvo. Sklonite sa vatre i dodajte bademe i narandžinu koru. Oblikujte u rolat debljine oko 5cm na papiru koji ste posuli šećerom u prahu. Ostavite da se suši bar 3 sata na hladnom mestu. Isecite na kolutove i poslužite sa šlagom i cimetom.
No comments:
Post a Comment