Saturday, August 2, 2008

Pirinač sa povrćem


Još jedan vegetarijanski recept, izvanrednog ukusa!
Sastojci
100g pirinča (bilo bi dobro da nađete braon pirinač)
2 kašike maslaca ili margarina
1 crveni luk
2 češnja belog luka
1 šargarepa isečena na trake
1 tikvica isečena na kolutove
75g bebi kukuruza isečenih na pola po dužini (umesto njih možete upotrebiti kukuruz šećerac)
2 kašike semenki suncokreta
3 kašike zelenih biljaka (peršun, korijander, bosiljak...šta vam se nađe pri ruci)
100g rendanog sira
2 kašike prezli
so i biber
Priprema
Skuvajte pirinač (20 min) u slanoj vodi. Dobro ocedite. Podmažite posudu za pečenje. Zagrejte maslac u tiganju, dodajte luk i pržite 2 minuta. Dodajte beli luk, šargarepu, tikvicu i kukuruz i pržite još 5 minuta, mešajući. Pomešajte pirinač sa suncokretom i biljkama i umešajte u tiganj. Dodajte polovinu sira, so i biber. Prenesite u podmazanu posudu i na kraju dodajte prezle i preostali sir. Stavite u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni i pecite 25-30 minuta ili dok sir ne dobije zlatnu boju. Prijatno!

No comments: