Saturday, August 2, 2008

Avgolemono


Avgolemono je najpopularnija grčka supa. Jednostavno se priprema, ukusna je i osvežavajuća.
Sastojci



  • 1,5 l pileće supe (iz recepta "Pileća supa" ili skuvajte pileću kocku)

  • 100g orizo testenine - sitna testenina u obliku pirinča, ali možete upotrebiti i bilo koju drugu testeninu.

  • 3 jaja

  • sok jednog velikog limuna

  • so, biber, kolutovi limuna za ukras

Priprema
Skuvajte pileću supu. Dok ključa, dodajte testeninu i kuvajte oko 5 minuta. Penasto umutite jaja i dodajte im limunov sok i jednu kašiku hladne vode. U njih polako umešajte jednu kutlaču supe, pa zatim još jednu. Sve vratite u šerpu sa supom, isključite i dobro promešajte. Dodajte so i biber i odmah služite. Ukrasite kolutovima limuna.
Ne dozvolite da supa provri posle dodavanja jaja, jer će se u tom slucaju zgrudvati.

No comments: