Tuesday, July 29, 2008

Chef salata


Sastojci
150 g kvalitetne slanine
200 g francuske kobasice sa belim lukom
100 g manjih šampinjona
75 g rokfora ili nekog drugog sira
2 zrela avokada
2 zelene salate
4 mlada crna luka
Za preliv
150 g kisele pavlake
1 èešanj belog luka, oèiscen i zdrobljen
2 kašièice majoneza
1 puna kašièica senfa
2 kašike kvalitetnog maslinovog ulja
1 kašika vinskog siræeta
1 kašika limunovog soka
so i biber
Priprema
Zagrejte gril na najvišu temperaturu (ako nemate gril, ispržite slaninu u tiganju). Pecite slaninu dok ne postane krckava, a zatim je ocedite na papirnoj salveti i iseckajte na sitne komadiæe (5 x 5mm). U meðuvremenu dobro izmešajte sve sastojke za preliv. Tanko isecite peèurke (ne baš kao papir), zdrobite sir i isecite avokado. Iscepkajte zelenu salatu i stavite je u veæu èiniju. Dodajte slaninu, kobasicu, peèurke, avokado i sir. Pomešajte. Dodajte preliv i na kraju dodajte mladi crni luk. Uz chef salatu je potrebno dosta hleba na stolu.

No comments: